enno loopschool logo
Search

Als het koud is

hardloopproducten

Elk jaar weer wordt het vanaf oktober frisser als het herfst wordt. De herfst gaat over in de winter en het wordt koud. De temperatuur daalt naar het vriespunt. Tijdens je hardlooprondje ervaar je een koude wind en soms regent en sneeuwt het. Wat draag je tijdens deze weersomstandigheden? Hoe kun je warm lopen in de kou? 

 

Het beste is om bij lage temperaturen met het meerdere-lagen-systeem te werken. De eerste laag – op je blote huid – is een strak zittend thermoshirt met korte of lange mouwen. Het zit als een tweede huidje om je heen en voert het zweet van je lichaam af. Op die manier blijf je droog. 

Het is verstandig om daaroverheen, als tweede laag, een longsleeve shirt of midlayer te dragen. Deze laag isoleert goed en houdt je zo warm. De meeste hebben een extra lange mouw, zodat je hand ook warm blijft. 

Voor de buitenste derde laag is een windstopper aan te raden; een jack dat waterafstotend en windproof is.

Met een goede, lichte, maar niet te warme muts, houd je het hoofd warm. Dit geldt ook voor de handschoenen. Je voeten bescherm je het beste met hoge, naadloze sokken.

Vooral in de maanden januari en februari kan de temperatuur flink dalen en met een snijdende wind is het belangrijk om je goed aan te kleden. Liever meerdere dunne lagen over elkaar heen, dan alleen één dikke trui. Zo wordt je zweet afgevoerd en blijf je warm. Dat heb je in de koude wintermaanden wel nodig!

Wij hebben een ruime keuze dames en heren hardloopkleding voor alle seizoenen. U bent van harte welkom in onze winkel in Heemstede. Wij adviseren u graag.