enno loopschool logo
Zoek

HET TEAM

DE TRAINERS

Olga Lindeman
Olga Lindeman
Paula Pilanen
Paula Pilanen
Louis Passos

Olga Lindeman loopt al jaren hard. Ooit was ze een van de eerste deelnemers van de club. Haar passie is om mensen aan het bewegen te krijgen, zoals een Beginnende hardloper. Daarom zit haar kracht in het motiveren van lopers en geeft ze het liefst training aan de groepen Sportief Bewegen of Light. 

Ook Paula Pilanen brengt het liefst de techniek en liefde voor het hardlopen over op de Sportief Bewegen of Light loper of een ieder die sportief wilt bewegen. Als kind heeft Paula altijd aan turnen gedaan en ze is later overgestapt op hardlopen. Na een trainersopleiding is ze nu hardlooptrainer bij ons. 

Louis Passos is na zijn eerste Dam tot Damloop in 2004 verknocht aan hardlopen. Durf je eigen hardloop grenzen op te zoeken en daag jezelf uit. Dat vindt hij passende motto’s in een sport die zoveel uitdagingen kent. Het liefst loopt hij door bos en duin, afgewisseld met een strand. Trainen in de loopgroep zorgt ervoor dat je een stap verder gaat. En er staan elke week een aantal intervallen op het programma! 

Johan van Leeuwen
Johan van Leeuwen
Germa-Klaassen-foto-2023
Germa Klaassen
Alice van den Aakster

Johan van Leeuwen is omgeschoold van fanatiek hockeyer naar fanatiek hardloper. Sinds de corona pandemie is hij nog meer een fervent hardloper geworden, want  hardlopen is een uitlaatklep op sportief en meditatief vlak voor hem geworden. Hij traint altijd wel voor een marathon. Zijn doel tijdens de trainingen is om zijn liefde voor het lopen over te dragen aan anderen.

Als trainer wil Germa Klaassen niet alleen de goede looptechniek aan de lopers overbrengen, maar ook haar enthousiasme en blije gevoel wat ze al jarenlang aan hardlopen beleeft. Iedere trainingsgroep vindt ze leuk en ze geniet ervan hoe iedereen zijn best doet en lekker loopt. Verder is Germa onze vertrouwenspersoon. Zij is het aanspreekpunt voor elke loper die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. 

Alice van den Aakster is begonnen als loopster in de Advanced groep. Met veel enthousiasme geeft ze training, waarbij ze haar eigen loopervaring graag inbrengt. Ze is breed inzetbaar en aan welke groep ze training geeft maakt haar niet uit. In haar vrije tijd loopt ze met vrienden graag trails en cityruns. 

favicon
Edgar Leijs
Edgar Leiijs
Enno Aerts
Enno Aerts

Elke training van Edgar Leijs geeft hij met een brede glimlach, waarvan iedereen vrolijk wordt. Hardlopen is zijn grote hobby. Voor Edgar kan de afstand niet lang genoeg zijn. 50 km of meer loopt hij zo weg. Zijn vaste dag is donderdag en aan welke groep hij training geeft maakt hem niet uit.

Zelf loop ik, Enno Aerts, al hard vanaf mijn 10e jaar. Begonnen bij AV Tempo in Bussum. Om mijn kennis aan anderen goed over te dragen heb ik een trainersopleiding gevolgd bij de Atletiekunie. Bij diverse atletiekverenigingen heb ik  training gegeven. Op 1 januari 2018 ben ik met mijn eigen loopschool begonnen, Loopschool Enno.

Bram Doveren

“De club is heel gezellig en iedereen is lekker fanatiek. Ideaal dat je meerdere keren per week kunt trainen, zo is er altijd wel een passend moment. Trainingen zijn gezellig maar ook inhoudelijk op orde. De ene keer wat meer tempo, afgewisseld met interval. Looptechniek komt bijna elke training wel aan de orde. Wat mij betreft een dikke 8 voor de trainers.”

Hans van Maurik

“Na een periode van blessureleed, ging ik trainen bij Loopschool Enno. Direct merkte ik dat mijn conditie met sprongen vooruit ging. Regelmatig trainen met wisselende accenten zoals looptechniek, heuvel- en intervaltraining zijn belangrijk voor je algehele loopprestatie. Alle trainers hebben een ongelofelijke passie voor hardlopen en dat brengen zij in hun trainingen over.”

KOM EEN KEER PROEFTRAINEN

Wil je starten met wandelen of hardlopen? Of ben je juist toe aan de volgende stap en wil je meer kilometers maken of sneller worden? Of je misschien voorbereiden op een bijzonder loopevenement? Bij ons kan dat allemaal onder deskundige begeleiding.

favicon

OVER ENNO

“Eerst komt de liefde in het leven, gevolgd door hardlopen en daarna de rest.” Op mijn tiende jaar ging ik naar de plaatselijke atletiekvereniging. Daar maakte ik kennis met de verschillende atletiek onderdelen die er zijn. Uiteindelijk werd ik het meest enthousiast van hardlopen wat ik dan ook mijn hele leven al doe. De korte afstand past beter bij mij maar ook een aantal marathons heb ik gelopen. Nu vind ik het voornamelijk leuk om een mooie maar liefst zware trail door de natuur te lopen.

‘Training  geven is minstens net  zo leuk als het hardlopen zelf’

Een aantal jaren geleden heb ik mijn trainersdiploma bij de Atletiekunie gehaald. Bij een aantal atletiekverenigingen en loopclubs had ik training gegeven voor ik in 2018 met mijn eigen loopschool begon. Sinds 2023 heet deze Loopschool Enno. Training  geven is minstens net zo leuk als het hardlopen zelf. Door mijn lange ervaring met hardlopen en alles dat daar mee te maken heeft kan ik lopers van goed advies voorzien. Bijna op al hun vragen weet ik een antwoord en anders ga ik op zoek daarnaar.

2305-Blog-Kun-je-blessurevrij-hardlopen

“Elke training probeer ik voor de lopers leuk en afwisselend te maken terwijl ze ondertussen wat leren en aan hun conditie werken. Daar krijg ik energie van!”

HEB JE EEN VRAAG?

Wil je meer info of is wat je niet duidelijk, neem dan contact op met Enno. Hij kan al je vragen beantwoorden.

Vul gerust het contactformulier in, stuur een e-mail of een app of geef mij een belletje. Enno zorgt dat je antwoord krijgt op jouw vraag.