enno loopschool logo

HET TEAM

Graag wil ik het hele team van trainers en experts dat betrokken is bij Loopschool Enno aan je voorstellen. 

WE BEGINNEN MET DE TRAINERS

Olga Lindeman
Olga Lindeman
Paula Pilanen
Paula Pilanen
Yvonne Bezemer
Yvonne Bezemer

Olga Lindeman loopt al jaren hard. Ooit was ze een van de eerste deelnemers van de Advanced groep. Haar passie is om mensen aan het bewegen te krijgen. Daarom zit haar kracht in het motiveren van lopers en daarom geeft ze het liefst training aan de Beginners, Sportief Bewegen of Light groep.

Ook Paula Pilanen brengt het liefst de techniek en liefde voor het hardlopen over op de Beginnende of Light loper of een ieder die sportief wilt bewegen. Als kind heeft Paula altijd aan turnen gedaan en ze is later overgestapt op hardlopen, aerobics, streetdance, zumba, kickboksen en boksen. Ze is gepensioneerd na een werkzaam leven als werktuigbouwkundige en na een trainersopleiding is ze nu hardlooptrainer. 

Al een aantal jaar loopt Yvonne Bezemer bij ons. Op haar 7de is ze begonnen met atletiek en hardlopen en is  begonnen in de Advanced groep. Ze loopt graag zo af een toe een wedstrijd of een trail. Belangrijk in de sport voor haar is het hebben van plezier. 

2301 6 Beeld pasfotos Lisanne van Moorsel
Lisanne van Moorsel
Edgar Leijs
Edgar Leijs
Johan van Leeuwen
Johan van Leeuwen

Lisanne van Moorsel rijdt graag op een paard, maar zelf hardlopen doet ze net zo lief. Overdag verzorgt ze paarden en als jongste trainster van de club geeft ze een keer per week training. Elke training van haar geeft ze met een brede glimlach, waarvan iedereen vrolijk wordt.

Dat laatste geldt ook voor Edgar Leijs. Hardlopen is zijn grote hobby en hij wordt daar heel vrolijk van. Voor Edgar kan de afstand niet lang genoeg zijn. 50 km of meer loopt hij zo weg. Aan welke groep hij training geeft maakt hem niet uit en op donderdag kun je training van hem krijgen.

Johan van Leeuwen is omgeschoold van fanatiek hockeyer naar fanatiek hardloper. Sinds de corona pandemie is hij nog meer een fervent hardloper geworden, want  hardlopen is een uitlaatklep op sportief en meditatief vlak voor hem geworden. Hij traint altijd wel voor een marathon. De big six is nu zijn doel. New York heeft hij al gehad. Zijn doel tijdens de trainingen is om zijn liefde voor het lopen over te dragen aan anderen.

Germa Klaassen
Germa Klaassen
Alice van den Aakster
Enno Aerts
Enno Aerts

Nadat Germa Klaassen de opleiding tot Hardlooptrainer had afgerond is ze als trainer bij ons begonnen. Als trainer wil ze niet alleen overbrengen wat ze geleerd heeft, met name de goede looptechniek, maar ook haar enthousiasme en blije gevoel wat ze al jarenlang aan hardlopen beleeft. Het gevoel van vrijheid, genieten van de natuur, lekker lopen in de duinen geeft haar elke keer weer een kick. Iedere trainingsgroep vindt ze leuk en ze geniet ervan hoe iedereen zijn best doet en lekker loopt. Verder is Germa onze vertrouwenspersoon. Zij is het eerste aanspreekpunt binnen Loopschool Enno voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag.

Ze is begonnen als loopster in de Advanced groep. Door haar enthousiasme als loopster en betrokkenheid bij de loopschool is Alice van den Aakster gevraagd om trainingen te gaan geven. Dat gaat haar goed af. Met veel enthousiasme geeft ze training, waarbij ze haar eigen loopervaring graag inbrengt. In haar vrije tijd doet ze aan kickboksen, loopt ze graag trails met vrienden en cityruns, zoals de halve marathon van Amsterdam.

Zelf loop ik, Enno Aerts, al hard vanaf mijn 10e jaar. Begonnen bij AV Tempo in Bussum. Naast mijn werk in het vastgoed liep ik veel hard. Om mijn kennis aan anderen goed over te dragen heb ik een trainersopleiding gevolgd bij de Atletiekunie. Bij diverse atletiekverenigingen heb ik  training gegeven. En wat is er mooier om van je hobby je werk te kunnen maken. Op 1 januari 2018 ben ik met mijn eigen loopschool begonnen, Loopschool Enno.

MET DEZE EXPERTS WERKEN WE SAMEN

Om te kunnen blijven hardlopen heb je soms hulp van een expert nodig. De volgende experts kunnen we aanbevelen.

2301 6 Beeld pasfotos Mette van der Ven
Mette van der Ven
2301 6 Beeld pasfotos Jorin Kamps
Jorin Kamps
2301-6-Beeld-pasfotos-Karen-Brouwer
Karen Brouwer

Voor problemen met je voeten kun je het beste bij Mette van der Ven terecht. Een zeer actieve sportdocente die helaas een ernstig ongeluk kreeg, waardoor gewoon lopen al moeilijk werd. Door training en verdere verdieping in voeten en het bewegingsapparaat is ze weer pijnloos mobiel geworden. Na een studie voetreflexologie en voetmassage en de opgedane kennis en ervaring is ze een eigen praktijk begonnen, BarefootFitness. Heb je (voet)klachten, zoals bijvoorbeeld hielspoor, peesplaat ontsteking (fasciitis plantaris), doorgezakte (voor)voeten, last van de grote teen of knokkel (stijve grote teen, hallux valgus of bunion) dan kan Mette je helpen. Meer info over BarefootFitness vind je HIER.

Met al meer dan 20 jaar ervaring in de hardloopsport is Jorin Kamps een hardloper in hart en nieren. Na zijn studie Oefentherapie Mensendieck is hij zich gaan specialiseren in het behandelen van geblesseerde hardlopers. Dit doet hij in zijn praktijk Running Solutions in Hilversum. De manier waarop Jorin werkt is gericht op het vinden van de oorzaak van de hardloopblessure. Als je namelijk de oorzaak aanpakt zal je blijvend effect houden. Naast zijn werk in Hilversum is Jorin werkzaam in de topsport, hij is regelmatig in Kenia te vinden om top marathonlopers te begeleiden. Meer info over RunningSolutions vind je HIER.

Vaak horen we de vraag: wat moet ik eten voor, tijdens of na een training. Voeding is de basis waar het lichaam op functioneert, beweegt, hersteld en opbouwt. Door voeding te optimaliseren kan je het lichaam ondersteunen om zo fit mogelijk te zijn. Voor een uitgebalanceerd dieet kan je bij Karen Brouwer terecht. Ze is werkzaam als (sport)diëtiste bij Focus Voeding. De liefde voor sport staat op de voorgrond. Internationaal fietst ze mee in de MTB sport. Zo heeft ze zelf ondervonden hoe je de accu zo goed mogelijk draaiende kan houden tijdens de inspanning. Meer info over Focus Voeding vind je HIER

Daarmee is het hele team compleet.