enno loopschool logo
Search

Compressie kousen bewezen effectief

herzog-running

Compressie kousen bewezen effectief

Wist je dat Herzog Medical, op mondiaal niveau, de enige compressieleverancier is die kousen produceert waarvan wetenschappelijk aangetoond is dat ze effectief zijn in het bestrijden van blessures en het bevorderen van het herstel?  

Er is in 2021 een omvangrijk wetenschappelijk onderzoek naar de toepassing en werking van Herzog compressie socks gepubliceerd. Franke en Backx (2021) hebben vanuit het UMC in Utrecht een grootschalig cross-sectioneel onderzoek verricht naar  Herzog PRO Sport Compressiekousen. 

90% van alle sporters wordt met Herzog compressie socks of tubes niet meer geconfronteerd met terugkomende blessureklachten.

80% van de atleten geeft aan sneller te herstellen met Herzog compressie socks of tubes.

Herzog compressie socks of tubes worden vaak ingezet om de terugkeer van blessures te voorkomen, 49%, of huidige pijnklachten te minimaliseren, 15%.

Welke positieve effecten ervaren sporters?

98% van de atleten die Herzog kousen gebruiken voor ‘secundaire blessurepreventie’, bevestigen dat zij met Herzog kousen daadwerkelijk niet meer met terugkerende klachten geconfronteerd worden.

80% van de sporters die Herzog kousen gebruiken voor een sneller herstel, geven aan dat zij na de inspanning aanzienlijk beter regenereren.

70% van de sporters die aangeven dat zij kousen dragen voor prestatieverbetering, signaleren ook een verbetering in de sportprestatie.

Bij hardlopers, die altijd compressiekousen- of tubes dragen tijdens trainingen en wedstrijden en een gemiddelde hardloopafstand van ≥23 km afleggen, werd een significant lager voorkomen van sportblessures in het onderbeen opgemerkt.

Wist je dat…

Duuratleten hebben vaak te maken met een blessure die geleidelijk ontstaat.

Hardlopers krijgen vaak te maken met achillespeesproblemen, shinsplint klachten en kuitruptuurtjes.

De meest voorkomende blessures bij duursporters zijn aan het onderbeen (64,8%) en de knie (16,4%). Bij niet-duuratleten komen blessures veelal voor aan het onderbeen (60,4%) en de enkel (16,7%).

Conclusie

Sporters dragen Herzog om de terugkeer van blessures tegen te gaan, huidige klachten te verminderen, het herstel te bespoedigen en sportprestaties te verbeteren. De voornaamste motivatie om te starten met blessurepreventie is het oplopen van een blessure. De studie van Franke en Backx (2021) toont aan dat sporters Herzog kousen zien als een belangrijke preventieve maatregel om blessures te verminderen. Wanneer we kijken naar de onderzoeksresultaten en de ervaren effecten van ruim 800 fanatieke sporters lijken Herzog compressiekousen (terugkerende) sportblessures zowel te verminderen als te voorkomen.