enno loopschool logo
Search

Daarom loop ik hard

[vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” el_class=”raster-row” css=”.vc_custom_1503325020882{background-image: url(https://www.loperscompanyheemstede.nl/wp-content/uploads/2017/08/achtergrond.gif?id=28) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_column_text el_class=”subpagina-subkop”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1503487638823{margin-top: 50px !important;margin-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}” el_class=”wit-vlak”][vc_column][vc_column_text el_class=”kopij-breed”]

Daarom loop ik hard

Waarom loop jij hard? Voor je gezondheid? Omdat je het gewoon leuk vindt? Omdat het goed voor je is? Iemand heeft het je aangeraden? Om misschien om af te vallen? Er zijn genoeg redenen om met regelmaat een blokje om te rennen.

 

De voornaamste reden dat ik het doe is eenvoudig, omdat ik het gewoon heel leuk en lekker vind om te doen. Dat gevoel had ik al toen ik rond mijn tiende levensjaar begon met hardlopen en dat heb ik nog steeds. Wat natuurlijk meehielp is dat ik het ook wel aardig kon. Dat motiveerde en zo werd het “mijn” sport.

Als je jong bent en begint met hardlopen, zijn het de korte afstanden waarop je gericht bent. Op de baan ren je 100, 200, 400 en hooguit 1500 meter. In mijn geval was dat nog een grasbaan bij AV Tempo in Bussum. Tijdens de trainingen deed ik verschillende oefeningen om mijn looptechniek te verbeteren. Leuk om te doen en elke training werd met een sprintprogramma afgesloten. Op deze manier leerde ik spelenderwijs hardlopen. Na de middelbare school ging ik studeren en had ik minder aandacht voor hardlopen. Sprints werden vervangen door één of twee duurloopjes door het park.

Eenmaal getrouwd en vader van twee kinderen, was er ook minder tijd voor hardlopen. Als het zo uitkwam ging één van de kinderen soms mee op hun fietsje. Dat was gezellig en zij ontdekten al fietsend de wereld. Hoe ouder de kinderen werden, hoe langer mijn afstanden. De 1500 meter had ik al lang achter mij gelaten. 1500 meter werd 5 kilometer, 10 kilometer, de Dam tot Dam loop (10 EM) en uiteindelijk de halve marathon. Mijn eerste halve marathon was die van Egmond. Het was een echte gure winterdag en het parcours was destijds nog omgekeerd. Eerst door de duinen en bij Bakkum ging je het strand op. De laatste kilometers zal ik nooit vergeten. Wat een eind en wat was de strandopgang zwaar! De kinderen zaten met hun moeder in ons eerste autootje te verkleumen en hielden zich warm met het eten van patat.

Van het één komt het ander, en voor je het weet loop je gezellig met je dochter de ene na de andere wegwedstrijd of trail. Tot een paar jaar terug was ik nog sneller dan Evelien, maar ook dat is inmiddels verleden tijd. Als trotse vader loop ik nu ver achter haar aan. Inmiddels ben ik trainer, met een heus Atletiekunie diploma in mijn zak en heb ik een eigen trainingsschool. Mijn grote hobby is mijn dagelijkse bezigheid geworden. Zo blijft hardlopen leuk en wordt het elke dag nog leuker.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1659″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

OVER ENNO AERTS

Enno Aerts is het vertrouwde gezicht in de winkel en geeft je graag advies. Niet alleen over de juiste schoen, maar ook over het lopen zelf. Als gecertificeerde trainer en iemand die zelf liefst langere afstanden loopt weet hij als geen ander hoe je blessures voorkomt en plezier in het lopen houdt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]