enno loopschool logo
Search

De loopgroep als “stok achter de deur”

[vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” el_class=”raster-row” css=”.vc_custom_1503325020882{background-image: url(https://www.loperscompanyheemstede.nl/wp-content/uploads/2017/08/achtergrond.gif?id=28) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_column_text el_class=”subpagina-subkop”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1503487638823{margin-top: 50px !important;margin-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}” el_class=”wit-vlak”][vc_column][vc_column_text el_class=”kopij-breed”]

De loopgroep als “stok achter de deur”

Inmiddels is de wintertijd alweer bijna ingevoerd en liggen de bladeren van de meeste bomen op de grond. De ervaren lopers hebben geen moeite meer om in de winter te blijven hardlopen. Hardlopen is een vaste gewoonte geworden in hun leefstijl. Het wedstrijdseizoen  op de weg met de stedenmarathons is teneinde en een rustige periode van herstel doet zijn intrede.

 

Veel recreatieve lopers die niet zijn aangesloten  bij een loopgroep of atletiekvereniging kunnen gedurende de wintermaanden moeite hebben om de motivatie vast te houden. Dat kan en mag zeker als je hard en veel getraind hebt in de voorgaande weken. Dan is het juist verstandig om wat gas terug te nemen.

Het gevaar bestaat echter, als je volgende loopdoel wat verder weg is gepland, dat je minder frequent traint. Iedere ervaren hardloper weet, dat regelmaat en structuur heel essentieel zijn bij het behalen van doelen.

Deel uitmaken van een loopgroep is met name in de wintermaanden extra motiverend. Bij slecht weer en vroeg donker, kan de loopgroep de spreekwoordelijke “stok achter de deur zijn”. In Nieuwe-Vennep bij De Hardloopacademie (https://www.dehardloopacademy.nl/) en in Heemstede kan je terecht bij Lopers Company by Enno (https://www.loperscompanyheemstede.nl/hardloop-trainingen/)

Voordelen loopgroep

Welke voordelen biedt het lopen in een loopgroep van De Hardloopacademy of Lopers Company by Enno:

  • Begeleiding door een ervaren gediplomeerde looptrainer
  • Hardlopers van gelijk niveau
  • Interval trainingen met veel variatie
  • Veel aandacht voor looptechniek, kracht en coördinatie tijdens de training
  • Mogelijkheid om persoonlijk loopschema samen te stellen
  • Regelmaat en structuur “stok achter de deur”
  • Sociaal samen lopen geeft meer plezier
  • Sneller en langer hardlopen (prestatie bevorderend). Van alleen duurlopen wordt je geen betere hardloper
  • Bewust leren hardlopen (blessurepreventie)

Ben je benieuwd of het lopen in een loopgroep ook iets voor jou is, kom dan vrijblijvend gratis een keer mee trainen in Nieuw-vennep of Heemstede. Na afloop heb je een goede indruk en kun je besluiten of het wel/niet iets voor je is.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”2138″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

JOHN ROBBERTS

John Robberts is verkoopmedewerker van Lopers Company by Enno. Hoewel, met het woord verkoopmedewerker doe je hem te kort. Hij is: adviseur, masseur, trainer en dus een verkoper die weet waar hij over spreekt.

Hardlopen is al jaren zijn grote hobby. Naast zelf hardlopen geeft John al jaren aan zijn loopgroep in Nieuw-Vennep training. Begin 2018 besloot hij om zich alleen nog maar met hardlopen bezig te houden. Naast allerlei ander hardloop bezigheden kan je John in de winkel aantreffen en geeft hij wekelijks één van de trainingen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]