enno loopschool logo
Zoek

Een leven lang lopen!

[vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” el_class=”raster-row” css=”.vc_custom_1503325020882{background-image: url(https://www.loperscompanyheemstede.nl/wp-content/uploads/2017/08/achtergrond.gif?id=28) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_column_text el_class=”subpagina-subkop”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1503487638823{margin-top: 50px !important;margin-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}” el_class=”wit-vlak”][vc_column][vc_column_text el_class=”kopij-breed”]

Een leven lang lopen!

Toen ik tien jaar was werd ik lid van AV Tempo in Bussum en startte mijn hardloopcarrière. Maar rond mijn twintigste jaar stond sporten een paar jaar op een laag pitje. Andere levenszaken hadden meer mijn interesse. Tot ik op een zonnige lentedag besloot weer wat te gaan lopen. Ik trok een oude sportbroek aan en vond nog een paar platte gympen. Zoals gebruikelijk in die tijd bedekte ik mijn bovenlichaam met een katoenen T-shirt. In deze ‘jogging’ outfit ging ik de straat op. Uiteraard startte ik in een veel te hoog tempo en twee straten verder was ik genoodzaakt te gaan wandelen om mijn ademhaling onder controle te krijgen. Toen ik tot rust gekomen was, hervatte ik mijn loopje in een langzamer tempo. En na 20 minuten rennen was de batterij leeg en stond ik alweer onder de douche.

Van 5 naar 42,2

Het hardloopvirus had me weer te pakken en al snel liep ik 2 à 3 keer in de week. Langzaam bouwde ik mijn snelheid en afstand op en ging ik aan recreatieve wedstrijden meedoen. Eerst een paar keer een 5 kilometer-wedstrijd om vervolgens 10 kilometer onder de knie te krijgen. Dan de grote sprong naar de halve marathon. Wat een eind! En voor je het weet ben je dertig jaar verder en heb je een aantal marathons op je naam staan. In die 30 jaar heb ik niet alleen mijzelf als loper en later als trainer ontwikkeld, maar heeft de hele loperswereld zich ontwikkeld en daardoor sterk veranderd.

Jogging

In de jaren ‘70 van de vorige eeuw kwam de eerste generatie lopers op gang, de pioniers, joggers genoemd. Er werd gerend in de zojuist omschreven outfit. De schoen was meestal een gympie en de eerste schoenen met demping kwamen net op de markt. Rond 1990 kwam de tweede grote groep erbij. Voornamelijk mannen die individueel aan het lopen sloegen. De merken stonden intussen niet stil. Het katoenen T-shirt werd vervangen door een polyester hardloopshirt dat zorgde dat je bovenlichaam droog bleef. De mannen liepen massaal in een kort vlinderbroekje en de schoenen werden steeds beter.

Hardnekkig hardloopvirus

Hardlopen is nu wereldwijd een grote sport en zeker in Nederland. Wat is er nu makkelijker en leuker om als het jou uitkomt je schoenen aan te trekken en een rondje te gaan rennen! Waar je ook bent, je schoenen kunnen altijd mee. Lopen is niet alleen lichamelijk gezond, ook je geest raakt erdoor opgeruimd. Als je duurzaam loopt, kan je het tot op hoge leeftijd volhouden. Wie wil dat nu niet? Ik in ieder geval wel, ik doe het al 46 jaar![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”362″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Over Enno Aerts

Enno Aerts is het vertrouwde gezicht in de winkel en geeft je graag advies. Niet alleen over de juiste schoen, maar ook over het lopen zelf. Als gecertificeerde trainer en iemand die zelf liefst langere afstanden loopt weet hij als geen ander hoe je blessures voorkomt en plezier in het lopen houdt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row]