enno loopschool logo
Zoek

In de zondagochtendflow

[vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” el_class=”raster-row” css=”.vc_custom_1503325020882{background-image: url(https://www.loperscompanyheemstede.nl/wp-content/uploads/2017/08/achtergrond.gif?id=28) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_column_text el_class=”subpagina-subkop”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1503487638823{margin-top: 50px !important;margin-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}” el_class=”wit-vlak”][vc_column][vc_column_text el_class=”kopij-breed”]

In the zondagochtendflow

Het is zondagochtend. Ik word wakker en het eerste wat mij te binnen schiet; het is zondag en ik ben vrij.

Populaire sport

Wij wonen aan het water met een waterrijk vrij uitzicht en daarom zijn in de slaapkamer de gordijnen altijd open. Wat het weer ook in petto heeft, ik zie het gelijk. Bewolking, mist, regen, zon, niks gaat aan mij voorbij.  Daarbij zijn er vaak op zondagochtend mooie Hollandse wolken te zien waar de zon doorheen schijnt. Blijven liggen, ook al is dat nog zo lekker, lukt dan niet meer. Ik moet naar buiten om te gaan hardlopen.

Marlies geef ik een zoen en snel spring ik uit bed. Hardloopkleding en schoenen aan, even een glas water drinken en gauw naar buiten. Als opwarming doe ik een aantal dynamische stretchoefeningen. Vervolgens ren ik richting het Amsterdam-Rijnkanaal, de spoorbrug over en het Diemerbos in. Ik geniet van de stilte, de natuur en het lekkere lopen in een rustig tempo. Het eerste half uurtje schieten er gedachten door mij heen die mij op dat moment bezig houden. Meestal de dagelijkse beslommeringen, maar geleidelijk aan ebben deze weg en maken plaats voor ideeën die in mij opkomen. Honderden ingevingen zijn mij zo te binnen geschoten. Zo kreeg ik twee jaar geleden het idee om van mijn grote hobby hardlopen mijn werk te maken. Een paar trainingen later  schoot mij het concept te binnen; een running community. Een plek waar hardlopers terecht kunnen voor alles dat met hardlopen te maken heeft. Lopers Company by Enno was geboren! Dit soort gedachten worden afgewisseld met momenten dat ik nergens aan denk. Onderweg kom ik wandelaars, wielrenners en heel veel hardlopers tegen. Ik geniet van de omgeving en ben in mijn zondagochtendflow.

Duurzaam hardlopen

9,5 miljoen Nederlanders in de leeftijd van 5 tot 80 jaar sporten minstens één keer per week. Fitness is verreweg de populairste sport, gevolgd door wandelen en hardlopen. De groep hardlopers mag er met 1,5 miljoen zeker zijn, maar na voetbal is hardlopen wel de sport die de meeste blessures oplevert.  

Elk mens heeft maar één lichaam gekregen. Weliswaar heb je er van sommige organen en lichaamsdelen twee, toch moet je er zuinig op zijn. Duurzaam hardlopen is het credo. Hoe doe je dat?  Als basis doe je oefeningen voor een sterke core en zorg je voor een goede looptechniek, zodat je efficient loopt. Goede schoenen met voldoende demping zorgen dat je gewrichten niet al te zwaar belast worden. Dat alles samen maakt dat je lekker kan hardlopen en je lichaam gelijk in conditie houdt.

Hardlopen is niet alleen goed voor het lichaam maar ook voor de geest. Zoals eerder al omschreven, ruimt het mijn gedachten op en komen er nieuwe inzichten. Na een drukke dag is er niks beters om deze te verwerken door een rondje te gaan rennen. Veel goede ideeën zijn tijdens een trainingsloop opgekomen. Ten slotte kan je hardlopen doen wanneer en waar jij dat wilt. Dit alles tezamen verklaart de grote populariteit van deze sport. Kortom, als je het lang wilt kunnen blijven doen, moet je zuinig op je lichaam zijn, zodat je een leven lang in je eigen flow kan hardlopen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”372″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Over Enno Aerts

Enno Aerts is het vertrouwde gezicht in de winkel en geeft je graag advies. Niet alleen over de juiste schoen, maar ook over het lopen zelf. Als gecertificeerde trainer en iemand die zelf liefst langere afstanden loopt weet hij als geen ander hoe je blessures voorkomt en plezier in het lopen houdt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]