enno loopschool logo
Search

Interview gevorderde Niels

[vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” el_class=”raster-row” css=”.vc_custom_1503325020882{background-image: url(https://www.loperscompanyheemstede.nl/wp-content/uploads/2017/08/achtergrond.gif?id=28) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_column_text el_class=”subpagina-subkop”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1503487638823{margin-top: 50px !important;margin-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}” el_class=”wit-vlak”][vc_column][vc_column_text el_class=”kopij-breed”]

Van sportpauze naar 1/2 marathon

Niels Broekhoff is in januari gestart met Hardlopen voor gevorderden. Nadat hij jarenlang zes kilometer liep, loopt hij nu met gemak 10 en meer. In november loopt hij de halve marathon tijdens de Berenloop. “Ik ren nu sneller en prettiger.”

 

“Hardlopen is niet nieuw voor mij. Toen ik 21 was liep ik al eens een halve marathon. Eigenlijk wilde ik toen vooral conditie krijgen voor een huttentocht in de bergen. Na mijn 25e is het hardlopen weggezakt. Toen ik vijf jaar geleden vader werd van een zoon, heb ik het weer opgepakt. Rustig aan ben ik toen weer begonnen door twee keer per week zes kilometer te rennen. Toen ik naar Heemstede verhuisde kwam ook al snel Lopers Company by Enno in de winkelstraat. Op een dag stapte ik naar binnen om nieuwe hardloopschoenen te kopen en kwam zo dankzij verkoopmedewerker Lizzy op het spoor van de trainingen.

Onder de bezielende leiding van Enno kreeg ik in dertien weken tijd de smaak weer flink te pakken. Zijn no-nonsense instelling en enthousiasme werken motiverend. Ook lopen in een groep is erg leuk. In het begin is iedereen nog wat onwennig, maar na een week of vier, vijf ken je elkaar beter en wordt het vertrouwd.

Intussen volg ik al weer het derde blok van dertien trainingen. Korte stapjes, op je voorvoet lopen, een rechte rug: ik merk dat mijn looptechniek is verbeterd. Ik loop zo veel beter en efficiënter dan voorheen. Daardoor ren ik sneller en prettiger.

Ik train voor de halve marathon op Terschelling, de beruchte Berenloop. Het parcours hier rondom Heemstede lijkt een beetje op dat van het eiland: zand, strand en duinen. Zo train ik gestaag naar die 21 kilometer toe. Liefst drie keer per week, maar met twee kleine jongens in huis is het vaak niet vaker dan twee keer per week. Maar dinsdagavond bij Enno is vaste prik, die structuur heb ik in ieder geval!”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”829″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Over Tialda Hoogeveen

Tialda Hoogeveen is journalist, (tekst)schrijver en hardloper. Haar enthousiasme voor de sport lees je terug in haar teksten op deze website.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]