enno loopschool logo
Zoek

Loop een virtuele run

[vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” el_class=”raster-row” css=”.vc_custom_1503325020882{background-image: url(https://www.loperscompanyheemstede.nl/wp-content/uploads/2017/08/achtergrond.gif?id=28) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_column_text el_class=”subpagina-subkop”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1503487638823{margin-top: 50px !important;margin-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}” el_class=”wit-vlak”][vc_column][vc_column_text el_class=”kopij-breed”]

Loop een virtuele run

Op oudjaarsdag kreeg ik de tip van Regina om een virtuele New Year Run 2021 te lopen. Dat kon via een app van Nationale Nederlanden. Regina werkt bij NN en traint in één van onze loopgroepen. Een virtuele wedstrijd? Is dat leuk om te doen?

Virtuele wedstrijden zijn er al vanaf het begin van het coronatijdperk. Het trok mij niet. Nu liep ik sowieso de laatste jaren al veel minder wedstrijden (gemiddeld nog maar zo’n 10 per jaar), maar ik miste in 2020 sommige evenementen zoals de Midzomernachtcross in juni en de Sylverstercross op oudjaarsdag toch wel. Een New Year Run? Nog nooit het jaar zo gestart. Ach waarom ook niet dacht ik, laat ik het een keer proberen.

Inschrijven via de MyTrace app ging goed. Je kon kiezen uit drie afstanden; 5, 10 of 21,1 km. Ik was toevallig elke week een langere afstand aan het lopen en zat op 17 km. Een verstandig mens die al ¾ jaar geen wedstrijd had gelopen zou voor 5 of 10 km kiezen. Ik koos met een lange afstand van 21,1 km voor een uitdaging. Op 1, 2 of 3 januari kon ik de run doen, waarvan zaterdag 2 januari mij het beste uitkwam.

Op de bewuste dag wilde ik rond 3 uur starten. ‘s Morgens woog ik helaas wel minstens een kilo zwaarder dan voor de feestdagen, dat gaat mij tijd kosten dacht ik gelijk. Iets na 2 uur opende ik de app en wat bleek, je moet je voor een wave (starttijd) opgeven. Dan moest ik dus om precies 3 uur starten en had ik nog maar 45 minuten om mij gereed te maken. Snel omkleden (waar zijn mijn favoriete thermoshirt, midlayer en tight?), schoenen aan, horloge om, water mee en naar buiten. Ik woon 100 meter van een breed kanaal af en daar op de dijk wilde ik starten. Nog 10 minuten te gaan. Gauw een paar losmakende oefeningen doen en een stukje warmlopen. Het begon steeds meer op een wedstrijd te lijken.

De spanning steeg. Vijf minuten voor de start kon ik mij aanmelden. Het lukte zowaar, een stem uit mijn telefoon vertelde mij dat de start over 5 minuten was en wenste mij veel succes. En toen gebeurde het onvermijdelijke, het geluid op mijn telefoon viel weg. Ik begon driftig van alles te proberen op mijn mobiel, maar helaas geen geluid. Dan maar kijken naar het scherm en zonder geluid lopen. 5, 4, 3, 2, 1 en weg was ik. Tot mijn verbazing begon de stem opnieuw tegen mij te praten. Dus toch gelukkig geluid! Van de stress was ik veel te snel gestart en kwam ik er na 1 km achter dat ik op de dijk de verkeerde kant op gestart was. Gelukkig ken ik de omgeving goed – we wonen er immers al 15 jaar – en in mijn gedachte paste ik de route aan.

Ik zat lekker in de wedstrijd. De stem vertelde elke kilometer wat mijn rondetijd was en op welke plek ik liep van de deelnemers in mijn regio. Om de tijd te verdrijven kreeg ik met regelmaat een vraag over het oude en nieuwe jaar. Tussendoor klonk zo nu en dan uptempo muziek, zodat je de vaart erin hield. Rond de 13 km moest ik plassen. Leer van mij, als je nodig moet plassen, doe dat dan, dat lucht op. Het kostte mij wel 50 seconden en de 1e plaats. Rond de 17 km kreeg ik het zwaar en de laatste 2 kilometer ging mijn pace helaas omlaag. Met een voor mij mooie tijd (1:57:01) en een voldaan gevoel ging ik over de finish. Ik was 2e geworden van de twee deelnemers in mijn regio. Of zou het een kilo lichter toch sneller zijn gegaan en was ik dan 1e geworden?

Nog nooit was ik zo dicht bij huis gefinished. Een half uur later zat ik gedouched en met gekamde haren op de bank. De hardlopende lezer begrijpt wel dat ik om ben. Doe mee aan een virtuele wedstrijd!   

Tip van Enno; De volgende editie van NN Running Day is de Valentine’s Edition op 14 februari. Voor alle info ga naar NN Running Day.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”2891″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

OVER ENNO AERTS

Enno Aerts is het vertrouwde gezicht in de winkel en geeft je graag advies. Niet alleen over de juiste schoen, maar ook over het lopen zelf. Als gecertificeerde trainer en iemand die zelf liefst langere afstanden loopt weet hij als geen ander hoe je blessures voorkomt en plezier in het lopen houdt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]