enno loopschool logo
Search

Met Gore onder de douche

[vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” el_class=”raster-row” css=”.vc_custom_1503325020882{background-image: url(https://www.loperscompanyheemstede.nl/wp-content/uploads/2017/08/achtergrond.gif?id=28) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_column_text el_class=”subpagina-subkop”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1503487638823{margin-top: 50px !important;margin-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}” el_class=”wit-vlak”][vc_column][vc_column_text el_class=”kopij-breed”]

Met Gore onder de douche

Afgelopen week heb ik het Shakedry Hooded Jacket van Gore getest. Lopers Company by Enno in Heemstede had een heren en dames versie gekregen om te keuren. Dit jacket heeft een 100% waterdichtheid, zelfs in hevige regen- of sneeuwbuien en een ademend vermogen en winddichtheid. Inderdaad de Ferrari onder de jasjes, je voelt het al meteen als je hem aanpakt, het voelt licht, soepel en glad.

 

Aangezien ik altijd enorm zweet had ik niet te veel laagjes aangedaan want met een jasje aan zweet ik helemaal erg. Dus een ondershirtje en dit jasje en ik was klaar om op pad te gaan. Van de herfst met al zijn kleuren hou ik erg veel en daarom ging ik het bos in. Het waaide een beetje, maar daar had ik geen last van, ik hou ook wel van wat wind als ik ren. Het  viel mij op dat het jasje de wind echt tegenhield. Ik deed een interval training in het bos, heuveltje op en heuveltje af; niet mijn favoriete onderdeel maar in het bos vind ik het altijd prima om te doen. Ik had het warm en begon te zweten maar niet eerder dan normaal, dat had ik wel verwacht door het jasje maar het bleek toch enorm te ‘ademen’ tot mijn verbazing. Ook voelde ik eigenlijk amper dat ik het aan had, dat klopte wel want toen ik thuis kwam heb ik het jasje gewogen. Het weegt maar 100 gram!!

Helaas had ik tijdens de training niet meer dan een miezer buitje gehad. Om het goed te testen op waterdichtheid besloot ik uiteindelijk om onder de douche te gaan staan met het jasje aan. Ik wilde namelijk zo graag weten of het een flinke bui aan kon. Zo gezegd zo gedaan en ik kan je met de hand op mijn hart vertellen dat het super water proof is! Mijn ondershirt was nog helemaal droog ondanks dat het jasje echt kletsnat was.

Al met al kan ik zeggen dat ik een fan ben. Het jasje zit mooi, sluit goed aan, heel licht getailleerd en de naden zijn winddicht en mooi afgewerkt. Het enige nadeel vind ik als hardloper de kleur, ik zou liever een felle veilige kleur kiezen zodat ik goed zichtbaar ben in het donker. Maar voor overdag of wandelingen in het bos is deze kleur prima! Later hoorde ik van Enno dat dit jacket ook in blauw leverbaar is.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=NQnyTgJPEOU”][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text][/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1970″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Simone Tanner loopt al een aantal jaren hard. Hardlopen is naast haar man en kinderen haar grootste liefde. Ze vertelt graag over haar ervaringen als loopster.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]