enno loopschool logo
Zoek

Running Aid

 

RUNNING AID

INZAMELING SCHOENEN

 

‘Laat jouw oude hardloopschoenen kansen geven in Ethiopië’

 

RUNNING AID

Stichting Running Aid is opgezet om getalenteerde hardlopers die onder de armoedegrens leven de kans te geven hun inkomen te verdienen in de hardloopsport. Daarbij geeft de stichting steun door middel van kennisvergroting van hardlooptrainers en hardlopers om de hardlopers gerichter te leren trainen en hun voeding beter te leren verzorgen.

DE AANLEIDING

In mei 2017 kwam een Ethiopische subtopper een hardloopclinic bij REactive geven. Het viel op dat hij wel snel was maar op hardloopschoenen liep die bijna uit elkaar vielen en weinig over hardlopen en voeding wist. Daarop zijn Ronald Valkenburg en Elma Sandee van REactive naar Ethiopië gegaan. Daar bleek dat de armoede inderdaad schrijnend is en er een enorme behoefte aan kennis op hardloopgebied is. Toen hebben ze de stichting Running Aid opgericht, waarmee ze 2 keer per jaar trainersopleidingen in Ethiopië geven.

INZAMELING

Lopers Company by Enno verzameld hardloopschoenen en kleding in voor Running Aid. Deze worden gegeven aan de zeer armlastige hardlopers en gehandicapte sporters in Ethiopië.