enno loopschool logo
Search

Sylvester Businesscross 2018

[vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” el_class=”raster-row” css=”.vc_custom_1503325020882{background-image: url(https://www.loperscompanyheemstede.nl/wp-content/uploads/2017/08/achtergrond.gif?id=28) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_column_text el_class=”subpagina-subkop”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1503487638823{margin-top: 50px !important;margin-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}” el_class=”wit-vlak”][vc_column][vc_column_text el_class=”kopij-breed”]

SYLVESTER BUSINESSCROSS  2018

Elk jaar wordt op 31 december Soest de Sylvestercross georganiseerd. Lopers Comapny by Enno deed in 2018 mee als team voor een van de hoofdsponsors BINK Kinderopvang. Norbert de Veer traint mij Lopers Company by Enno en zat in het team. Hieronder doet hij er verslag van.

Het is halverwege december 2018. Enno stuurt een app-bericht in onze hardloopgroep:  “Wie doet er mee met de jaarlijkse Sylvester Businesscross van 8 km? Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar”. Een mooie loop op de laatste dag van het jaar in Soest. We kunnen meedoen met een volledig verzorgde – zogenaamde ‘Businessrun’ – die mogelijk gemaakt is met sponsoring door ‘BINK kinderopvang’ uit Hilversum.

 

VERSLAG NORBERT DE VEER

Als beginnende gevorderde leek mij dat een mooie afstand om eens een georganiseerde loop te proberen. Snel appte ik terug dat het mij een mooie ervaring leek en ik graag mee wilde doen! “Zo, het kan maar geregeld zijn en 8 km is prima te doen”, dacht me. Weldra is er een tweede app-groep in de lucht: de ‘Sylvester Businesscross 2018’. Enno laat hier al snel enkele tips en details achter, zoals ‘modder vliegt om je oren’, ‘zwaar traject’ en zelfs een filmpje ‘Zo maakt crossen je beter’. Enkele dagen later komt ook nog het bericht dat er een ‘TOP prestatie’ van ons verwacht wordt. Welja voer de druk maar lekker op…

De moed begint me inmiddels aardig in de schoenen te zakken, zeker nu we weten dat een fors deel van het parcour door het rulle duinzand zal moeten worden afgelegd en er veel heuvels zijn. Hier had ik nu ook weer niet op gerekend (en zeker niet op getraind). Achja, we doen mee, dus we gaan er toch het beste van maken. Enkele dagen voor de run heb ik mijzelf getrakteerd op een zware training, die zoveel als mogelijk hoogtes en bosachtige ondergronden hebben. Geen idee of dit nog het verschil gaat maken, maar het idee voelde in ieder geval goed.

Het is 31 december en de dag van de run is aangebroken. Het is eigenlijk prima weer voor een loop; nevelig, maar droog! Nadat we nog enkele medelopers hebben opgehaald, worden we prima ontvangen in de kantine van SO Soesterberg om onze startnummers in ontvangst te nemen.

We kunnen ons ook direct inschrijven voor een sportmassage na afloop. Hier zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. Nadat de startnummers ijverig op de sponsor shirts (BINK) zijn bevestigd, gaan we richting de start. De bedoeling is dat we 4 x 2000 meter afleggen. De start en finish zijn beiden op een duin, voorzien van rul zand en ook nog heuvelachtig. Nog even een groepsfoto. Nu zijn we nog fris. We hebben er steeds meer zin in.

Na het startschot begint de cross door het zand, met heuvelachtige paden en veel onverharde boswegen. Door de prachtige omgeving vergeet je eigenlijk hoe zwaar deze loop is. De supporters en bezoekers moedigen ons aan langs de lijn. De parcour-begeleiders juichen bij iedere post die je passeert en weten je er weer doorheen te slepen. Na twee rondjes beginnen het bijna bekenden te worden… Ik voel nu al een band… Voor ik het weet is de finish bereikt en worden we warm onthaald met een tegeltje van de 38e (!) Sylvestercross en een pepdrankje.

Dit voelt goed zeg… We hebben hem gehaald! Top!

We laten ons niet te snel afkoelen en spoeden ons terug naar de kantine, waar de professionele sportmasseurs ons al staan op te wachten. Na deze weldadige behandeling voelde het alsof we nog wel een rondje kunnen hardlopen! We waren weer als nieuw! Na een drankje en een hapje vertrokken we naar huis om ons voor te bereiden voor Oud & Nieuw. Nu mogen we even aan de drank en oliebollen, want dat hebben we ook wel verdient! (vinden wij zelf tenminste). We kijken terug op een hele gezellige Sylvester Businessrun, met veel enthousiaste deelnemers en een perfecte organisatie. Het oudjaar op deze wijze afsluiten is echt een super leuke ervaring en iedereen aan te bevelen. Enno, volgend jaar doen we weer mee![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”2167″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Norbert de Veen adviseert klanten met als doel watervraagstukken op te lossen met behulp van (innovatieve)waterbehandelingstechnieken. In zijn vrije tijd loopt hij o.a. hard. Sinds november 2018 traint hij mee met de groep Gevorderden. Hardlopen in een groep stimuleert hem en daarnaast wordt hij van de trainingen een steeds betere hardloper.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]