enno loopschool logo
Zoek

Waar was jij op zondag 15 maart?

[vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” el_class=”raster-row” css=”.vc_custom_1503325020882{background-image: url(https://www.loperscompanyheemstede.nl/wp-content/uploads/2017/08/achtergrond.gif?id=28) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_column_text el_class=”subpagina-subkop”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1503487638823{margin-top: 50px !important;margin-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}” el_class=”wit-vlak”][vc_column][vc_column_text el_class=”kopij-breed”]

Waar was jij op zondag 15 maart?

 

leestijd: 2 minuten

 

In de week van 9 maart wordt de druk op het kabinet om de scholen te sluiten steeds hoger. Het corona virus komt immers steeds dichterbij. Op zondag 15 maart maakt het kabinet om 17:00 uur de eerste maatregelen bekend om een uitbraak van een grote epidemie te voorkomen. Niet alleen alle scholen gaan dicht maar ook o.a. alle horeca, sportscholen, sportclubs en grote evenementen. We moeten thuis gaan werken en 1,5 meter afstand van elkaar gaan houden. 

 

Die bewuste zondagmiddag waren onze twee kinderen bij ons gekomen om de verjaardag van onze zoon te vieren. We waren spelletjes aan het spelen aan de keukentafel toen het nieuws bekend werd. Wat betekende dit voor ons. Moeder en dochter zouden gezien hun werk thuis moeten gaan werken. Onze zoon en ik konden op locatie blijven werken. Voor mij was de sluiting van de loopschool wel een feit. Dat werd trainingen geven op afstand via Whatsapp. Verder zouden we met de winkel gewoon open blijven en om praktische redenen op maandag dicht gaan. 

Het werd stil op straat en pleinen. het werd stil in de parken en bossen. Het werd stil op de snelwegen en in de treinen. Het werd stil in de lucht. Het leek of de tijd stil stond. 

De eerste week was het rustig in de winkel. Gingen we deze crisis overleven? Wat mij wel gelijk opviel was dat mensen veel meer gingen fietsen, wandelen en hardlopen. Een blokje om werd een dagelijkse bezigheid. Gelukkig werd het vanaf de tweede Corona week steeds drukker in de winkel. 

Elke dag rijd ik “gewoon” naar Heemstede om in de winkel te gaan werken. De A9 was de eerste weken van de intellectuele lockdown zo goed als leeg. ‘s Morgens zie ik mensen hardlopen die dat duidelijk al lang niet meer gedaan hebben. In je sportbroek op je oude gympen kun je namelijk makkelijk een rondje lopen. Niet te vaak, want je loopt de kans op een blessure. Een paar goede hardloopschoenen zijn dan een uitkomst. Een rondje hardlopen is goed voor je dagelijkse portie bewegen en goed tegen de huiselijke stress. In de loop van de weken werd het op Schiphol steeds blauwer van de geparkeerde vliegtuigen. Eerst rond de gates, toen rond de hangars en nu staan ze bijna op de A9. Het weer is veelal erg zonnig de laatste weken. Voor de tijd van het jaar zie ik nu veel lekker gebruinde mensen om mij heen, die nodig eens naar de kapper moeten. 

Er zijn van die momenten in je leven die je altijd zullen bijblijven. Geboorte en dood. Een abrupt onverwachts moment, zoals de ‘intellectuele’ lockdown. En de vraag is dan vaak. waar was jij toen je het hoorde? 

Het nieuwe normaal wordt de 1,5 meter samenleving. Met stapjes krijgen we onze vrijheid terug. Vanaf 11 mei kunnen kinderen weer naar de basisschool gaan en zijn de bibliotheken  open. We kunnen weer naar de kapper en de schoonheidsspecialist. En buitensporten op 1,5 meter afstand is toegestaan. Jippie! Onze loopschool gaat, na 8 weken, weer van start! Zo wordt het toch weer een mooie len[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”2891″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

OVER ENNO AERTS

Enno Aerts is het vertrouwde gezicht in de winkel en geeft je graag advies. Niet alleen over de juiste schoen, maar ook over het lopen zelf. Als gecertificeerde trainer en iemand die zelf liefst langere afstanden loopt weet hij als geen ander hoe je blessures voorkomt en plezier in het lopen houdt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]