enno loopschool logo
Zoek

Zo leuk was 2019

[vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” el_class=”raster-row” css=”.vc_custom_1503325020882{background-image: url(https://www.loperscompanyheemstede.nl/wp-content/uploads/2017/08/achtergrond.gif?id=28) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_column_text el_class=”subpagina-subkop”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1503487638823{margin-top: 50px !important;margin-bottom: 50px !important;background-color: #ffffff !important;}” el_class=”wit-vlak”][vc_column][vc_column_text el_class=”kopij-breed”]

Zo leuk was 2019

Het jaar zit er weer op. Het blijft een cliché, maar wat ging het weer snel! Hoe het afgelopen jaar verlopen is voor ons, lees je hier.

 

Een tijdje terug kwam er een leuk uitziende dame van middelbare leeftijd de winkel in. Zoals bij elke klant liep ik naar haar toe en vroeg wat ik voor haar kon betekenen. Ze keek mij heel serieus aan en zei: “Een paar weken geleden heb ik hier een paar nieuwe hardloopschoenen gekocht.” Er viel een stilte en ze bleef me strak aankijken. Op dat moment dacht ik, nu komt er een klacht… Maar wat schetst mijn verbazing, ze vervolgde met: “En ze lopen zo lekker hard, het zijn net pantoffeltjes.” Ik ontspande en op mijn gezicht verscheen een glimlach, want daar doen we het toch voor: tevreden klanten!

Het jaar begon voor de loopschool en de winkel goed. In januari, april en september startten elke keer zo’n 15 deelnemers aan de cursus ‘Hardlopen voor Beginners’. Een groot aantal  ervan voltooiden de 13 weken en schoven door naar de ‘Light’ groep.

Mede hierdoor, maar ook door individuele inschrijvingen, groeit de loopschool boven verwachting. In 2018 zijn we met 20 lopers begonnen, verdeeld over twee niveaus; ‘Beginners’ en ‘Gevorderden’. In 2018 kwam er met ‘Light’ een derde niveau bij en afgelopen november zelfs een vierde, door toevoeging van ‘Medium’. Inmiddels hebben we rond de 80 lopers die wekelijks een training volgen.

Naast John Robberts en mijzelf, zijn Remco Schram en Machien Slim aan de trainersgroep toegevoegd. Zo hebben we een mooi en gevarieerd trainersteam. Elke goed opgeleide trainer doet het toch op zijn eigen manier en dat maakt het voor de lopers afwisselend.

Het doel is om uiteindelijk naar 150 lopers te groeien. Gaat dat in 2020 lukken? Waarschijnlijk niet, maar over de 100 lopers zou mooi zijn. Training geven is voor mij het leukste wat er is. Laat de loopschool maar groeien!

Januari is de maand van de goede voornemens en dat was te merken. In de winkel was het de hele maand druk. Starten met hardlopen hoorde duidelijk bij de goede voornemens en velen hadden daarom nieuwe schoenen en kleding nodig. In februari was de drukte voorbij (voorjaarsvakantie), om in het voorjaar weer aan te trekken. Naast januari zijn het voorjaar en na de zomervakantie de momenten dat mensen bedenken om te gaan hardlopen of te wandelen. Dat is natuurlijk prima. Wij zijn er om lopers en/of wandelaars van de goede schoenen, kleding en andere zaken te voorzien, om het zo voor hen nog comfortabeler en leuker te maken!

Zelf loop ik het hele jaar door als het kan. Na een paar jaar van blessureleed, gaat het alweer een hele tijd goed. Om zo min mogelijk blessures op te lopen, zoek ik daarom de grens van belastbaarheid niet meer bewust op. Daar komt bij dat ik van de zomer voor mijn doen flink ben afgevallen. Dat is mijn basissnelheid zeer ten goede gekomen. Achteraf bleek afvallen voor mij gelukkig niet zo lastig te zijn. De maaltijden heb ik gehalveerd, ik eet minder koolhydraten en de grootste winst haal ik uit niet meer snoepen.

Vorig jaar ben ik samen met mijn dochter Evelien begonnen om trails te lopen. Voorlopig doen we dat in België. Mooie lopen door de natuur, die iedere keer weer verrassend zijn. We beklimmen – door de modder glad geworden – hellingen en lopen over smalle en steile paadjes, om vervolgens als een dolle naar beneden te rennen. Natte voeten krijgen we van de vele beekjes waar we ons doorheen waden en of dat nog niet genoeg is, klauteren we over dikke omgevallen bomen heen. De trail moet minstens totaal 1000 hoogtemeters omvatten, want voor minder doen we het niet. Alles bij elkaar is het zo leuk dat we nu al uitkijken naar de volgende trails in 2020![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”2891″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

OVER ENNO AERTS

Enno Aerts is het vertrouwde gezicht in de winkel en geeft je graag advies. Niet alleen over de juiste schoen, maar ook over het lopen zelf. Als gecertificeerde trainer en iemand die zelf liefst langere afstanden loopt weet hij als geen ander hoe je blessures voorkomt en plezier in het lopen houdt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]