enno loopschool logo
Search

< Terug naar het overzicht

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Clinic Barefoot Running

14 juli, 2023 @ 19:00 - 20:30

230714-Clinic-Barefoot-Running-1280x960-foto

vrijdag 14 juli 2023
19 uur parkeerplaats Leyduin

Barefoot running is een aparte hardloop ervaring. Als je dat zelf wilt beleven kom dan naar de Clinic Barefoot Running, waar je de FiveFingers schoenen van Vibram kunt uitproberen.

De FiveFingers barefoot schoen is een heel minimalistische schoen. Het is eigenlijk alleen een bescherming voor je voet. Maar hoe werkt de minimalistische FiveFingers barefoot schoen van Vibram eigenlijk?

Vibram zegt daarover zelf;

“Wij geloven dat bewegen en hardlopen in Vibram FiveFingers ons gezonder, gelukkiger en meer verbonden met ons lichaam kan maken”.

Op vrijdag 14 juli kun je het zelf gaan ervaren. Vibram komt met testschoenen die je zelf kunt gaan uitproberen.

Pepijn van den Hoogen van Vibram zal vooraf een introductie geven over de schoenen en het gebruik daarvan. Vervolgens gaan we hardlopen door Leyduin waarbij we over verschillende ondergronden gaan. Naast hardlopen zullen we ook oefeningen doen, waarbij je de schoen op een andere manier gebruikt. Zo ervaar je het dragen van een barefoot schoen en het rennen ermee het beste.

Je kunt kiezen uit 2 type FiveFinger schoenen;

De V-Run. Een barefoot schoen met meer grip en een stijvere zool dan de KSO EVO. Het is een lichtgewicht, flexibele en super comfortabele schoen. De V-Trail 2.0 is de nieuwste trailrun-optie. Deze trail schoen biedt de nieuwste en beste functies om paden met gemak te bedwingen in zowel natte als droge omstandigheden.

Enno zegt zelf over Barefoot Running;

“Sinds een paar jaar loop ik door de bossen, duinen en over het strand op FiveFinger schoenen van Vibram. Vanaf het eerste moment was ik verknocht aan deze schoenen. Barefoot hardlopen op deze schoenen is een aparte en heerlijke ervaring. Neemt niet weg dat je het wel moet leren en het tempo en de afstanden langzaam moet opbouwen. Maar als je de smaak te pakken hebt dan ben je een ervaring rijker.”

Voor vragen over of inschrijven voor de clinic kun je terecht bij Enno. Dat kan via onderstaand formulier, of stuur een mail naar info@loopschoolenno.nl, of met een WhatsApp of belletje naar 0612807723.

Gegevens

Datum:
14 juli, 2023
Tijd:
19:00 - 20:30

Organisator

Enno Aerts

Locatie

LEYDUIN
Manpadslaan
VOGELENZANG, 2105MA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie